Poate vi se va parea ciudata asocierea capsunilor cu gusturile sarate, dar daca sunteti amatori de senzatii gustative noi, va va placea. Primavara este aproape, capsunile sunt tot mai accesibile, asa ca va propuna ceasta reteta ca pe o aventura culinara. Ingredientele sunt foarte simple. Ingrediente: – 350 de grame de orez pentru risotto; – 250 de grame de capsuni; – jumatate dintr-o ceapa mica; – 1 pahar de vin alb sec; – 1,5 litri supa de legume; – 25 grame de unt; – 2-3 linguri de smantana dulce; – optional, parmezan ras. Mod de preparare: Ceapa se taie foarte marunt si se prajeste putin in unt, pana devine translucida si se inmoaie.Intre timp, capsunile (3/4) din ele se spala bine cu apa rece, apoi se taie bucati. Se pun in tigaie peste unt si ceapa. Se adauga si vinul si se amesteca pana cand fructele se omogenizeaza, cateva minute. Se adauga si orezul si se fierbe, adaugand treptat supa de legume. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cand orezul este fiert, aduagam si restul capsunilor taiate bucatele si smantana dulce. Se lasa sa stea cateva minute si se serveste cu parmezan ras. 100 de g de Risotto cu capsuni contine: 120 calorii; 3,1 g proteine; 3,8 g lipide si 15 g carbohidrati! Pofta buna!