Inghetata de afine

Inghetata de afine

S-a incalzit afara, ploaia parca nu ne mai sta cu norii deasupra capului, iar mintea ne sta numai la zilele pe plaja si serile pe malul apei. De cand eram mica, vara a ramas anotimpul meu preferat pentru deserturi. De parca n-ar fi suficienta gama bogata de fructe disponibila in sezonul cald, pana si varietatea deserturilor imi face cu ochiul.

Adevarul e ca vara nu ai cum sa dai gres in materie de deserturi, iar preferatul tuturor ramane inghetata. Sunt atatea retete pe cat sunt sortimente, daca nu chiar mai multe.

Noi ne-am obisnuit sa scoatem tot ce e nesanatos din reteta si sa inlocuim cu un plus de gust tot ceea ce ne-ar supraincarca regimul alimentar. Cu toate asta, pastram simplitatea si va punem la dispozitie o reteta versatila de inghetata sau sorbet dupa plac cu fructe proaspete si iaurt grecesc.

 
 
Ingrediente (pentru doua persoane):
  • 200g iaurt grecesc*
  • 100g fructe congelate (in cazul de fata afine)
  • 1 lingurita de indulcitor la alegere
  • sucul de la o jumatate de lamaie
 
Mod de preparare:
  1. Intr-un blender, amesteca fructele congelate cu indulcitorul si sucul de lamaie. 
  2. Amesteca piureul si iaurtul bine
  3. Lasa compozitia la congelator pana cand capata consistenta dorita (minim ~2h)
 
*Veganii pot inlocui iaurtul grecesc cu un amestec din parti egale de avocado pisat si lapte de cocos.