Rețetă ușoară de tiramisu

Rețetă ușoară de tiramisu

Rețetă delicioasă și incredibil de ușoară de tiramisu. Este simplă și rapidă, făcută cu pișcoturi înmuiate în cafea, un strat dulce și cremos de mascarpone (fără ouă crude!) și pudră de cacao presărată deasupra. Nu necesită coacere și poate fi pregătit în avans!

De ce este specială această rețetă?

Cine nu iubește un desert rapid, fără coacere? Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri la această rețetă de tiramisu. Această rețetă a fost testată de multe ori, și este aproape metoda perfectă! Tiramisu-ul acesta nu conține ouă crude. Este cea mai ușoară rețetă pe care o poți face, fără să compromiți gustul.

Rețeta tradițională folosește gălbenușuri crude bătute cu zahăr, combinate apoi cu albușuri crude bătute spumă și mascarpone. Evident, mulți oameni ar fi reticenți la ouăle crude. Puteți renunța la albușurile de ou în favoarea smântânii pentru frișcă proaspăt bătută. Rezultatul este un tiramisu delicios și ușor de făcut!

Ingrediente necesare:

  • Pișcoturi: le puteți cumpăra sau face și acasă.
  • Mascarpone: Este esențial pentru un tiramisu autentic, dar, în caz de nevoie, poți înlocui cu cremă de brânză.
  • Cafea: espresso sau nes.
  • Smântână pentru frișcă: Pentru textura cremoasă.
  • Zahăr granulat: Pentru dulceață.
  • Esență de vanilie: Poți folosi și vanilie artificială.
  • Pudră de cacao: Pentru decor, presărată deasupra.

Cum să prepari tiramisu:

  1. Prepară crema: Bate mascarpone-ul, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia până când obții o compoziție fermă, cu vârfuri tari.
  2. Înmoaie pișcoturile: Adaugă espresso-ul și lichiorul (dacă folosești) într-un bol puțin adânc și trece rapid pișcoturile prin ambele părți. Nu le lăsa să se înmoaie prea mult, doar o scufundare rapidă!
  3. Adaugă stratul de mascarpone: Netezește un strat din amestecul de mascarpone și frișcă peste pișcoturi.
  4. Repetă: Adaugă încă un strat de pișcoturi înmuiați și un alt strat de cremă de mascarpone. La final, presară pudră de cacao deasupra.

Citește și: Cea mai delicioasă prăjitură cu biscuiți și ciocolată – nu necesită coacere și e gata în 15 minute

Ce tip de alcool se folosește în tiramisu?

Tiramisu-ul poate fi făcut cu sau fără alcool, în funcție de preferințe, potrivit tastesbetterfromscratch.com.

  • Lichior recomandat: lichior cu aromă de cafea, deoarece intensifică gustul ei.
  • Fără alcool: Pur și simplu omite alcoolul.
  • Variante de alcool: Poți folosi rom închis la culoare, brandy sau vin Marsala pentru a adăuga o notă diferită de aromă.
  • Înlocuitori pentru espresso: Poți folosi cafea normală sau decafeinizată, nes.

Instrucțiuni pentru pregătirea în avans și congelare:

  • Pregătire în avans: Tiramisu-ul este și mai gustos dacă este făcut cu o zi înainte, lăsând aromele să se combine! Poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 zile.
  • Congelare: Prepară complet tiramisu-ul, dar NU presăra pudra de cacao deasupra. Acoperă-l bine cu folie alimentară, apoi cu folie de aluminiu și congelează-l până la 3 luni. Pentru servire, dezgheață-l în frigider peste noapte și presară pudra de cacao cu câteva ore înainte de servire.

Citește și: Cremă pentru tortul de biscuiți. Cea mai bună și ușor de făcut rețetă