Reteta Pasta e fagioli

Reteta Pasta e fagioli

Sper ca nu va voi pierde de musterii, aceasta este o reteta de paste cu fasole, foarte populara in italia. Are o multime de ingrediente sanatoase, este uimitoare la gust, este de post, se face in 30 de minute… sper ca intelegeti acum de ce mi s-a parut foarte important sa v-o prezint:

 

Ingrediente de care aveti nevoie

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa mica tocata

1 tulpina de telina taiata cuburi

1 morcov mic taiat cuburi

1 catel de usturoi tocat

1 lingurita tocata de salvie proaspata

sare si piper negru dupa gust

2 cesti supa de legume

1 ceasca paste de dimensiuni mici

o ceasca de fasole fiarta

1 cana piure de rosii

 

1 lingura patrunjel proaspat tocat

 

Cum se prepara

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si mare la un foc mic. Adaugati ceapa, telina, morcovi, salvie, usturoi si sare. Tineti pe foc cam 10 minute, pana cand ceapa devine translucida. 

Adaugati 2 cani de supa de legume si lasati acoperit pana cand este aproape de fierbere. Apoi adaugati pastele. Cam in 8-10 minute sunt gata. Mai amestecati din cand in cand si le lasati sa fiarba acoperite.

Adaugati fasolea, patrunjelul si pasta de rosii. Lasati pe foc pana cand fasolea se incalzeste si apoi indepartati. 

Mai adaugati sare si piper daca doriti.