Rețetă de pui pe sticlă la cuptor

Rețetă de pui pe sticlă la cuptor

Rețeta de azi este simplă, delicioasă și puțin… deranjantă. Carnea este suculentă și o poți pregăti într-un timp foarte scurt. Metoda aceasta de gătit a devenit tot mai populară în Polonia datorită unui show culinar cunoscut. Hai să facem împreună pui pe sticlă la cuptor!

Rețetă de pui pe sticlă la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pui întreg
  • 500 ml de bere la sticlă (poți încerca și cu o sticlă mică de vin sau să umpli o sticlă de 500 ml cu apă)
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce
  • Alte condimente preferate

Citește și: Aripioare crocante de pui la cuptor cu legume

Mod de preparare:

  1. Umple o tavă de friptură cu aproximativ 1 cm de apă, potrivit magdascauldron.wordpress.com. Dezlipește etichetele de pe sticlă. Pune sticla de bere în mijlocul tăvii.
  2. Îndepărtează măruntaiele puiului. Scoate excesul de grăsime și eventualele pene rămase. Spală puiul bine, atât în interior, cât și la exterior, sub jet de apă rece. Uscă-l complet cu prosoape de hârtie.
  3. Presară sare, piper, boia dulce sau alte condimente preferate. Pentru un gust mai intens, lasă puiul condimentat la frigider cel puțin o oră.
  4. Așază puiul pe sticlă (cu picioarele în jos).
  5. Pune tava cu puiul în cuptorul preîncălzit la 160°C (140°C dacă folosești ventilație).
  6. Coace până când pielea devine aurie și crocantă, iar zeama curge atunci când înțepi carnea. Timpul de coacere este de aproximativ 1 oră pentru fiecare kilogram de pui.
  7. Fii atent când scoți puiul din cuptor. Îndepărtează-l cu grijă de pe sticlă și taie-l în bucăți pentru servire.

Poftă bună! 🍗🍺

Citește și: Supă de pui, rețeta preferată a Reginei Camilla Parker