Reteta de pui cu fructe picante

Reteta de pui cu fructe picante

Pentru patru portii ai nevoie de:

4 x 275 grame de carne de pui, fara grasime si fara piele, taiata bucatele

285 ml de supa de pui,

150 de ml de suc de portocale,

2 lingurite cu boia iute,

2 lingurite cu ghimbir macinat,

½ de lingurita cu scortisoara macinata,

¼ de lingurita cuisoare macinate,

250 de grame de fructe uscate, amestecate,

sare si piper negru macinat.

 

Prima data e musai sa pui sucul de portocale, condimentele si supa intr-un vas termorezistent si sa amesteci. Apoi se adauga fructele uscate, se lasa vasul la foc mic, se amesteca continuu, pana ajunge la punctul de fierbe si abia in momentul acela se adauga carnea de pui. Se adauga condimente (sare si piper) si se lasa vasul la foc mic, timp de 30 de minute, timp in care puiul se fragezeste.

 

Sa ai pofta!