Jamie Oliver s-a gandit la stomacul nostru supus la mancaruri grele si a venit cu o propunere sanatoasa, cu putine calorii. Varza de Burxelles cu sunca are doar 102 calorii pe portie si numai 7,6 grame de grasime. Ingrediente 500 de grame de varza de Bruxelles 4 felii de sunca de buna calitate, afumata 2 crengute de salvie proaspata unt ulei de masline 2 linguri de sos Worcestershire 2 catei de usturoi sare de mare, piper proaspat rasnit Sa lamurim din start ce este sosul Worcestershire: este un condiment preparat pe baza de otet fermentat. Il gasesti si in Romania, la supermarketuri. Pune varza de Bruxelles intr-un robot de bucatarie si toac-o marunt, apoi toarna apa si lasa totul deoparte. Intr-o tigaie, topeste untul si adauga si uleiul de masline, apoi prajeste sunca intre 5 si 10 minute, impreuna cu sarea, piperul si crengutele de salvie. Scurge varza si adaug-o peste sunca si lasa-le pe foc, cu capac, inca 10 minute. Mai adauga putina apa daca este nevoie. La final adauga sosul Worcestershire si cateii de usturoi si mananca imediat. Pofta buna!