Reteta de biscuiti care nu ingrasa

Reteta de biscuiti care nu ingrasa

Nu stiu cum sunteti voi, insa eu rar rezist unor biscuiti crocanti. Mai ales ca atunci cand merg la magazin se vantura in fata mea in toate formele posibile. Ce am invatat din aceasta pofta este ca e mult mai bine sa ii fac in casa. Si chiar nu este atat de complicat precum pare.

 

Ingrediente

– 2 cani de seminte de in macinate

– 3 linguri de seminte de susan

– o jumatate de ceasca de parmezan ras

– 1 ou

– 2 linguri de ulei de masline

– o jumatate de cana de apa

– sare

 

 

Cum se prepara

Incepeti prin a da drumul la cuptor, ca sa fie cald. 

Intr-un castron amestecati cele doua tipuri de seminte cu sare si parmezan. 

Intr-un alt castron amestecati oul cu uleiul si apa. Apoi turnati totul peste castronul cu seminte. 

Puneti hartie de copt pe o tava si apoi turnati amestecul. Nu ar trebui sa fie prea gros. 

Se tin la cuptor cam 25 de minute, pana cand miezul nu mai este moale.

Il lasati sa se raceasca si apoi il taiati in forma dorita. Se mananca minutat ca atare, dar pot fi si baza pentru altceva, cum ar fi un iaurt sau hummus.

 

Ceea ce este incredibil la acesti biscuiti este ca ar putea cu succes sa fie considerati o masa plina de energie. Probabil ca stiti ca daca vreti sa inlocuiti carnea cu ceva vegetal, atunci este recomandar sa alegeti semintele de in. In plus, si parmezanul vine cu un aport mare de proteine. In ce priveste caloriile, aveti cam 60 de calorii la 20 de gr de biscuiti.

 

Sursa foto: hepta.ro