Britanicii iubesc foarte mult, pe langa punctualitate, maniere si socializarea intr-un pub dupa munca, si turta lor dulce. Sunt de fapt asa de pasionati de ea incat fiecare regiune din Anglia are propria ei varianta. Turta dulce de Yorkshire a reusit sa ramana in lumina reflectoarelor cel mai mult, si sa atraga cele mai multe simpatii. Asta este motivul pentru care vrem sa facem si noi o tava din acest dulce vrajit, numai bun de mancat cu lapte rece intr-o dimineata de vara. Pentru a duce la bun sfarsit asa o misiune indulcitoare, ai nevoie de: – 200 gr unt – 100 gr zahar – 3 oua – 50 de gr de melasa – 200 gr sirop de porumb – 100 gr faina de ovaz – 200 gr de faina in care adaugati 5 gr praf de copt si un praf de sare – 1 lingurita praf de copt – 4 lingurite ghimbir macinat – 2 lingurite nucsoara – 100 ml lapte Dupa ce ai strans laolalta tot ce trebuie, manopera este dupa cum urmeaza: in primul rand se incalzeste cuptorul. Apoi se unge tava de prajitura cu putin unt si repejor se topeste (fara sa aduci la fierbere) intr-o oala untul, melasa, zaharul si siropul de porumb. Intr-un castron se pun cele doua tipuri de faina, praful de copt, ghimbirul macinat si nucsoara, si se amesteca; apoi se adauga incet untul topit in acest castron, amestecandu-se bine, pana se obtine un amestec omogen. Se adauga treptat ouale bine batute si laptele la final. Se pune toata minunatia la cuptor si se tine acolo un pic peste 1 ora, verificand din cand in cand. Cand prajitura face o crusta frumoasa, inchisa la culoare, se poate scoate, pentru a te bucura de ea. Partea si mai buna este ca acest dulce tine multe zile, asa ca poti sa te delectezi destul timp.