Nu stiu cine a inventat regimul de slabire cu supa, dar cu siguranta este ideea unei femei. Dieta cu supa este o dieta de lunga durata si este foarte eficienta, mai ales in aceasta perioada a anului. Este genul de regim de slabire foarte usor de respectat. In plus este un regim in cursul caruia nu-ti este foame, te vei hidrata foarte bine, iar organsimul tau o sa profite din plin de avantajele unor supradoze, beneficie, de minerale si vitamine. Regimul de slabit cu supa permite consumul de supa de legume, indiferent de legumele folosite (evident cartofii si fasolea sunt, in principiu, excluse). Aportul crescut de minerale si lichide, pe care acest regim le aduce, pe langa faptul ca tine sub control senzatia de foame este si o foarte buna cale pentru arderea grasimilor. Dieta necesita putina disciplina si putina vointa, mai ales in perioada de inceput. In cursul dietei sunt permise toate legumele, este permis consumul a doua-trei fructe pe zi (mere, portocale, fructe de padure), este permis consumul de carne slaba (trei portii pe saptamana ), si peste gras (o data pe saptamana), dupa cum este pemis si consumul unei portii de lactate (degresate si nefermentate), pe zi. Dieta permite si consumul de cereale integrale. Orezul si pastele fainoase nu sunt interzise in dieta, dar trebuie consumate rar si in cantitati mici. Regimul de slabit cu supa este genul de dieta care poate fi foarte usor adaptat personalitatii tale, modificat sau abordat din perspectiva care te intereseaza. Daca vrei sa slabesti rapid, consuma multa supa si elimina complet pastele fainoase si alte alimente calorice. Daca ai in plan o dieta pe termen lung (ceea ce iti recomandam, pentru ca este varianta ideala si cea mai eficienta), incearca sa nu depasesti nivelul a 1700-1800 de calorii zilnic recomanda CuisinieAZ. Dieta te poate scapa de cinci, pana la opt kilograme pe luna. Regula de baza a dietei este aceea de a consuma un bol mare (si cand spun mare, mare trebuie sa fie!) de supa (limpede) de zarzavat la fiecare masa principala (pranz si cina), dar poti bea o cana de supa (limpede) de legume oricand iti este foame. Una dintre mesele principale poate contine carne sau peste, dupa cum la micul dejun sunt recoamndate ouale fierte, lactatele sau cerealele. Pe langa bolul obligatoriu cu supa, pot aduga o portie de legume fierte, la masa care nu are carne. In ceea ce priveste grasimile, dieta permite doua-trei linguri cu ulei vegetal pe zi si, din cand in cand o nuca de unt, dar nu mai mult de doua ori pe saptamana. Foarte important este modul in care pregatesti supa de legume. Cel mai important este sa folosesti legume de sezon, in diferite combinatii. Sunt recomandate in primul rand supele limpezi. Supele crema sunt permise doar daca sunt preparate din legume cu valoare calorica mica (telina, varza, broccoli sau dovlecel). In cadrul dietei cu supa pot fi incluse si ciorbele de zarzavat, dar in acest caz felul doi este eliminat. (vezi continuarea) [next]Iata cu arata (orientativ) meniul tip pentru o saptamana de regim de slabire cu supa. Schema se poate modifica, carnea se poate inlocui cu oua, si invers. Sunt permise salate, atat vreme cat sunt fara sos. Este permis un produs lactat pe zi. Supa din acest regim se face folosind un kilogram de zarzavat si patru litri de apa. Foloseste fasole verde, sparanghel, telina, pastranac, morcovi (doi-trei), radacina de patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, usturoi, salata sau spanac, varza (alba sau rosie), sfecla (o jumatate de sfecla medie), ardei. Poti pune si un cartof, sau o mana de fasole boabe, dar acestea nu se consuma. Supa este pentru doua zile, iar legumele se pot manca ca atare, tot pe parcursul a doua zile. Luni: trei castroane cu supa limpede, fructe proaspete (fara banane), 100% suc de fructe, ceai, cafea (fara zahăr) si apa, plus legumele fierte din supa, cu o lingurita de ulei si un praf de sare si o felie mica de branza feta. Marti: trei castroane cu supa, legume proaspete sau fierte din supa. Seara un cartof copt (de marimea unui pumn), un piept de pui la gratar si o salata mare. Nu se mananca fructe. Miercuri: legume fierte, fructe (adica zmerura, capsuni, mere si afine, exclus banane) si un castron mare cu supa. Un iaurt sau un pahar mare de lapte degresat, o portie de cereale. Joi: fructe (maxim trei, inclusiv o banana), lapte degresat (un pahar mare) si supa limpede in orice cantitate, o bucata cat palma de peste gras la gratar. Vineri: 250 de grame de carne macra (pui sau vita), 500 grame de rosii proaspete, supa limpede la discretie. Sambata: legume fierte, 150 de grame de carne, trei fructe (fara banane), cereale, un iaurt, supa la discretie. Duminica: supa la discretie si legume fierte, o portie de orez brun, fructe sau 100% suc de fructe. Imbunatateste gustul supelor cu mirodenii si ierburi aromatice (patrunjelul si mararul sunt cele mai bune alegeri), iar legumele fierte cu o lingurita de ulei, ierburi, mirodenii (si ardei iute) si cel mult o lingura de seminte crude.