Trebuie sa recunoastem ca cei mai multi dintre noi au auzit tarziu in viata de ratatouille, si apoi l-au privit cu neincredere, romanul fiind de fel acrit de legume din pricina eternului ghiveci din copilarie. Filmul Ratatouille si reteta infailibila de ratatouille gasita de descoperitoarea bucatariei franceze "pentru toti", Julia Child, l-au facut popular, si au convins multa lume ca legumele nu-s o gogorita, ci un lucru bun. Prietenos, vesel, sanatos si de post, doamnelor si domnilor, preferata soricelului: Ingrediente Ratatouille a la Julia Child: -300 de grame de vinete, -300 de grame de dovlecei mici, -1 ardei gras rosu. 1 galben si 1 verde, -300 de grame de rosii, -2 cepe, -2 catei de usturoi, -1 lingurita de rozmarin proaspat, -1 lingurita combrisor proaspat, -7 linguri cu ulei de masline, -sare, -piper macinat. Mod de preparare Ratatouille a la Julia Child Pentru ratatouille se spala legumele, se scurg si se curata. Se taie vinetele in cuburi si se presara sare. Se taie dovleceii in felii. Se taie ardeii in patru, se curata de cotor. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se va taia in cuburi mici, iar usturoiul se va pisa. Se spala verdeturile si se toaca marunt. Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca si apoi se prajesc intr-o tigaie mare cu ulei. Se scot, iar apoi se prajesc pe rand dovleceii si ardeii in cate 2 linguri cu ulei. Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul ramas. Se aseaza legumele pe straturi intr-o oala, incepand si finalizand tot cu acestea. Peste fiecare strat se adauga sare, piper, ceapa, usturoi si verdeturi. Se fierbe acoperit la foc mediu pentru 20 de minute, fara sa se amestece. Valoare nutritiva Ratatouille a la Julia Child O portie are: 320 de Kcal, 5 grame de proteine, 27 de grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati. Va uram pofta buna la ratatouille, daca alegeti sa-l mancati vizionand filmul, va asigurati o extradistractie ๐