Rata cu portocale

Rata cu portocale

Reteta este foarte sanatoasa are putine calorii si sodiu.
Marmelada de portocale si sosul de soia va accentua gustul carnii de rata. Asa cum spuneam si anterior este un meniu plin de rafinament cu care iti vei da pe spate invitatii. Este ideal pentru masa de Craciun. Ingredientele sunt pentru 4 persoane.

 

Timpul necesar gatirii este de 2 ore si 20 de minute. Reteta are un grad moderat de dificultate.

Ingrediente:

2, 23 kilograme de rata,

2 portocale mici,

o jumatate de ceasca de marmelada de portocale,

3 linguri de sos de soia cu putina sare,

trei patrimi de bol cu supa de pui (cu putina sare),

doua linguri de porumb,

o lingura de zahar brun.

 

Mod de praparare:

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, adauga o tava cu foita de metal.

2. Inlatura excesul de piele si de grasime din jurul gastului si cavitatii ratei. Taie portocalele in cuburi. Pune cateva bucuri langa carne si restul in interiorul cavitatii.

 

3. Pune marmelada si sosul de soia intr-un vas mai mic. Pune amestecul pe sub pielea ratei. Aseaza rata, cu pieptul in jos, pe o tava.

4. Lasa rata la cuptor timp de o ora. Inlatura grasimea si punea inapoi tava in cuptor. Din 15 in 15 minute adauga un amestec de marmelada si sos de soia. 

5. Stoarce sucul de portocalele ramase intr-un bol mic si adauga porumbul, apoi adauga si zaharul brun si o lingura de sos de soia.

 

6. Lasa rata inca o ora in cuptor. Scoate carnea din cuptor si sectioneaz-o daca este nevoie ca anumite parti sa mai fie coapte mai adauga un timp de 15 minute.

 

Serveste rata cu sosul pregatit mai sus.

Informatii nutritive:

O portie are: 297 de calorii, 10 gr grasimi, 77 mg colesterol, 31 gr carbohidrati, 22 gr proteine, 0 gr fibre, 397 gr sodiu, 291 mg potasiu, vitamina C si Zn.

Pofta buna!