Exista destul de multe variante de quiche, iar partea buna este ca te scapa din situatii in care se anunta musafiri si nu ai timp sa gatesti sau ajungi acasa cu o foame de lup si trebuie sa incropesti rapid ceva. Poti sa folosesti ingredientele propuse de noi sau poti sa incerci cu ce ai prin frigider, exact asa cum faci la pizza. Ingrediete 350 grame de faina 300 grame de sunca de Praga 200 mililitri de smantana lichida 200 grame de unt 1 ceapa 2 bucati de praz 2 dovlecei 150 de mililitri de lapte integral 4 oua 100 grame de cascaval afumat 1 lingura cimbru uscat sare, piper Fa un aluat din faina, 175 de grame de unt, 5 linguri de apa rece si cimbru pe care lasa-l in frigider timp de 30 de minute. Cat astepti ca aluatul sa se intareasca, curata dovleceii si da-i prin razatoarea mare, dupa care da-le un praf de sare si lasa-i la scurs, taie prazul rondele si ceapa pestisori. Baga aluatul la cuptor pentru 15 minute, timp in care calesti legumele in untul ramas. Intr-un bol bate ouale cu laptele, smantana lichida si putin piper. Scoate tarta din cuptor si asaza uniform prazul, dovleceii rasi si sunca, iar la final toarna amestecul de lapte cu smantana. Rade cascaval pe deasupra si baga tarta in cuptor pentru 40 de minute. Pofta buna!