Pui Tandoori

Pui Tandoori

Ingrediente:

Un pui (aproximativ 1,3 kg) – taiat in bucati, fara piele si fara grasime vizibila
100 g iaurt simplu
2 linguri suc de lamaie
1 lingura usturoi maruntit
1 lingura de radacina de ghimbir (curatata si data pe razatoare sau zdrobita)
1 lingura chimion macinat
1 lingurita corinadru macinat
½ lingurita piper cayenne
¼ lingurita cuisoare macinate
¼ lingurita piper negru macinat
2 lingurite sare
Ulei vegetal
Felii de castravete, ceapa rosie, rosie si lamaie, pentru decor

Mod de preparare:

1. Intepati carnea de pui cu o furculita apoi faceti niste taieturi cu un cutit in carne, astfel inca sa se marineze mai bine. Puneti puiul intr-un vas mare.
2. Intr-un castron amestecati iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul, chimionul, coriandrul, piperul cayenne, cuisoarele, piperul negru si sarea. Amestecati pana compozitia devine omogena si turnati peste pui. Intoarceti puiul si asigurati-va ca tot puiul este acoperit de compozitie.
3. Acoperiti puiul si marinati timp de 8 ore. Niciodata sa nu marinati puiul mai mult de 2 zile.
4. Scoateti puiul din frigider cu cel putin 2 ore inainte de preparare.
5. Puiul poate fi facut la gratar sau la cuptor.
6. Scoateti puiul din castron si dati-l cu putin ulei. Puneti puiul pe gratar, intoarceti-l de 4-5 ori, pana este gata.
7. Daca il faceti la cuptor, incalziti cuptorul la 200 grade. Puneti puiul intr-o tava, dati-l cu ulei, si lasati-l in cuptor timp de 25-30 de minute. Intoarceti tava cel putin odata.
8. Serviti cu felii de castraveti, ceapa, rosii si lamaie.

Pofta buna!