Ingrediente: Un pui (aproximativ 1,3 kg) – taiat in bucati, fara piele si fara grasime vizibila 100 g iaurt simplu 2 linguri suc de lamaie 1 lingura usturoi maruntit 1 lingura de radacina de ghimbir (curatata si data pe razatoare sau zdrobita) 1 lingura chimion macinat 1 lingurita corinadru macinat ½ lingurita piper cayenne ¼ lingurita cuisoare macinate ¼ lingurita piper negru macinat 2 lingurite sare Ulei vegetal Felii de castravete, ceapa rosie, rosie si lamaie, pentru decor Mod de preparare: 1. Intepati carnea de pui cu o furculita apoi faceti niste taieturi cu un cutit in carne, astfel inca sa se marineze mai bine. Puneti puiul intr-un vas mare. 2. Intr-un castron amestecati iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul, chimionul, coriandrul, piperul cayenne, cuisoarele, piperul negru si sarea. Amestecati pana compozitia devine omogena si turnati peste pui. Intoarceti puiul si asigurati-va ca tot puiul este acoperit de compozitie. 3. Acoperiti puiul si marinati timp de 8 ore. Niciodata sa nu marinati puiul mai mult de 2 zile. 4. Scoateti puiul din frigider cu cel putin 2 ore inainte de preparare. 5. Puiul poate fi facut la gratar sau la cuptor. 6. Scoateti puiul din castron si dati-l cu putin ulei. Puneti puiul pe gratar, intoarceti-l de 4-5 ori, pana este gata. 7. Daca il faceti la cuptor, incalziti cuptorul la 200 grade. Puneti puiul intr-o tava, dati-l cu ulei, si lasati-l in cuptor timp de 25-30 de minute. Intoarceti tava cel putin odata. 8. Serviti cu felii de castraveti, ceapa, rosii si lamaie. Pofta buna!