Pui tailandez cu curry

Pui tailandez cu curry

Ingrediente:

1 bucata piept de pui, fara piele si os, fiert si taiat in fasii
250 ml sos rosu de curry
½ ardei gras verde mare, taiat in fasii
1/3 castravete mare, taiat
6 ciuperci mari, taiate
1 lingura suc de lamaie verde
1 lingura marmelada de citrice ( de preferat ar fi o marmelada cu putin zahar, cam 20 calorii pe lingurita)
200 g orez fiert
½ ardei iute (optional)

Mod de preparare:

1.    Intr-o tigaie de teflon, caliti ardeiul gras, castravetele si ciupercile in sucul de lamaie verde si marmelada la foc mediu-mare. Nu folositi ulei! Caliti aproximativ 5 minute, sau pana cand ciupercile se inchid la culoare.
2.    Adaugati in tigaie fasiile de pui si sosul curry. Amestecati bine cu legumele.
3.    Daca doriti ca sosul sa fie mai picant, adaugati ardeiul iute.
4.    Lasati sosul si ingredientele sa fiarba timp de 5 minute la foc mediu-mare apoi luati tigaia de pe foc.
5.    Serviti peste orez fiert.

*In retele culinare traditionale tailandeze se adauga castravete crud pe marginea farfuriei sau aranjat in jurul farfuriei. Puteti sa serviti aceasta reteta si cu alune tocate pe deasupra, insa alunele adauga grasime, calorii si proteine (si deja avem destule proteine de la pieptul de pui).

Aceasta reteta este pentru 2 portii. O portie contine: puiul: 80 calorii, sosul curry: 170 calorii, orez: 150 calorii, marmelada: 10 calorii, in total: 410 calorii.

Pofta buna!