Pui la cuptor cu portocale si miere

Pui la cuptor cu portocale si miere

Puiul la cuptor cu portocale si miere este o reteta potrivita pentru o zi de duminica cand iti doresti ceva special la masa de pranz.

Ingrediente:

– 6 pulpe de pui taiate jumatati sau 4-5 bucati de piept de pui taiate cat sa se patrunda repede;

– o ceasca de fresh de portocale;

– 2 lingurite de miere;

– 2-3 linguri ulei de masline;

– 2-3 catei de usturoi pisati;

– 1 lingurita de turmeric;

– o portocala taiata felii subtiri;

– o lingurita de praf de coriandru;

– o lingurita chimen macinat;

– sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Pune bucatile de pui la marinat in sucul de portocale amestecat cu mierea, uleiul, chimenul, coriandrul, sarea, turmericul si usturoiul. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider timp de o ora.

2. Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de pui in tava si pe fiecare aseaza o felie de portocala. Stropeste bucatile de pui cu sucul in care s-au marinat. Lasa-le sa se faca vreo 45 de minute.

3. Serveste acest fel de mancare cu orez.

4. Orneaza cu ceapa verde sau ce verdeata iti place.

Pofta buna!