Puiul la cuptor cu portocale si miere este o reteta potrivita pentru o zi de duminica cand iti doresti ceva special la masa de pranz. Ingrediente: – 6 pulpe de pui taiate jumatati sau 4-5 bucati de piept de pui taiate cat sa se patrunda repede; – o ceasca de fresh de portocale; – 2 lingurite de miere; – 2-3 linguri ulei de masline; – 2-3 catei de usturoi pisati; – 1 lingurita de turmeric; – o portocala taiata felii subtiri; – o lingurita de praf de coriandru; – o lingurita chimen macinat; – sare dupa gust. Mod de preparare: 1. Pune bucatile de pui la marinat in sucul de portocale amestecat cu mierea, uleiul, chimenul, coriandrul, sarea, turmericul si usturoiul. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider timp de o ora. 2. Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de pui in tava si pe fiecare aseaza o felie de portocala. Stropeste bucatile de pui cu sucul in care s-au marinat. Lasa-le sa se faca vreo 45 de minute. 3. Serveste acest fel de mancare cu orez. 4. Orneaza cu ceapa verde sau ce verdeata iti place. Pofta buna!