Pui italienesc

Pui italienesc

Sa faci pui italienesc este un fel de joaca. Se face usor si se mananca la fel de usor. Ca sa-l faci ai nevoie de un piept mare de pui, trei-patru bilute de mozzarella, jumatate de cana de lapte, cateva linguri de pesmet, o cutie de rosii decojite in suc, din conserva, sau patru-cinci rosii mari, doua linguri de ulei, sare si piper, verdeata  proaspata, un catel-doi de usturoi.

Incepe sa pregatesti puilui italienesc. Taie pipetul de pui in fasiute, bucatele sau felii si pune-le in lapte in care ai pus sare si piper, vreo jumatate de ora. Cu mana sau cu o spumiera aduna bucatele de pui si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune puiul la prajit, in ulei incins, cat sa se rumeneasca. Scoate bucatele de pui si lasa-le deoparte.

Pune la calit rosiile bucatele si lasa-le cateva minute. Adauga sucul si usturoiul tocat fin. Adauga verdeturile, apoi potriveste de sare si piper. Pune sosul de rosii intr-un vas termorezistent. Aseaza bucatele de pui rumenit, intr-un singur strat, peste sos si imbraca totul cu felii de mozzarella, care sa acopere bine puiul si restul de suc de rosii.

Da tava la cuptor (bine incins), pentru 15-20 de minute. Serveste fierbinte, simplu sau cu paste, orez ori salata.

Poti sa folosesti si carne de porc si carne de vita, dar si legume. Cele mai bune alegeri: vinetele, dovleceii si buchetelele de conopida.