Pui inabusit cu sos de lamaie si ciuperci

Pui inabusit cu sos de lamaie si ciuperci

Puiul inabusit cu sos de lamaie si ciuperci este o reteta simpla, asa cum v-am obisnuit, care nu o sa va ia mai mult de 45 de minute. Pe langa faptul ca nu ingrasa, este foarte delicioasa si o sa fie apreciata de toata familia.

Ingrediente:

– 2 linguri de ulei de masline;
– 4 piepti de pui dezosati;
– sare si piper;
– sucul de la 2 lamai;
– 200 de grame de ciuperci taiate in sferturi;
– o jumatate de cana de bulion;
– 5-6 fire de ceapa tocate marunt;
– 1 lingura cimbru.

Mod de preparare:

Se rumenesc pieptii de pui in uleiul de masline. Presarati sare si piper cat va place, dupa care adaugati sucul de la lamai, ciupercile si bulionul. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, cu capacul pus. Mai adaugati bulion daca e nevoie. In momentul in care a inceput sa scada, adaugati cimbrul si ceapa verde. Mai lasati sa fiarba cateva minute si gata. Pentru culoare puteti sa ornati cu patrunjel.

Acest fel de mancare se serveste cu legume fierte, orez sau salata.

Pofta buna!

Reteta am gasit-o in Reader’s Digest – Cum gatim fara grasimi.