Puiul in sos de vin cu ciuperci merge de minune cu o salata verde si este un fel de mancare foarte usor de facut. Ingrediente: – 2 pulpe de pui fara piele sau 4 bucati de piept de pui, taiate mai mari sau mai mici, cum va plac; – o jumatate de pahar de vin alb; – o lingurita unt; – 4-5 catei de usturoi zdrobiti; – o conserva de ciuperci champignion; – trei linguri ulei de masline; – sare si piper dupa gust; – trei sferturi de cana de supa de pui; – o legatura de patrunjel. Mod de preparare: 1. Incingeti bine cuptorul. 2. Dati bucatile de pui cu sare si piper. Optional, puteti sa le dati si prin putina faina. 3. In vasul in care urmeaza sa asezati puiul la cuptor, amestecati untul cu o lingura de ulei de masline. 4. Adaugati puiul si lasati-l la cuptor la foc mediu sa se patrunda pe fiecare parte cate 5 minute. 5. Adaugati uleiul ramas, usturoiul si ciupercile si amestecati bine. 6. Adaugati vinul, supa de pui si patrunjelul. Lasati-le la cuptor pana cand sosul se reduce la jumatate si puiul e bine facut. 7. Adaugati sare daca mai este nevoie. Pofta buna!