Se intampla foarte rar sa fac un pui intreg la cuptor si asta pentru ca de obicei cumpar doar carne de pui gata transata. Si e pacat, pentru ca e foarte gustos si usor de preparat. Iar carnea de pui nu-i tocmai rea la dieta. Ingrediente pentru pui la cuptor stil indian: un pui intreg de 2 kg 2-3 catei de usturoi putin ulei condiment Tandoori Masala sare, piper 1 cana apa Mod de preparare pui la cuptor stil indian Puiul se spala foarte bine si se curata de eventuale parti nedorite (varful aripilor, resturi de pene, etc.). Se unge cu putin ulei si se condimenteaza in exterior si in interior cu sare, piper si condiment Tandoori Masala. Asezam puiul intr-o tava, impreuna ca cateii de usturoi necuratati (in acest fel vor da aroma dar nu se vor arde,). In tava, turnam o cana de apa. Acoperim puiul cu folie de aluminiu si il introducem la cuptor, la foc mic. Puiul trebuie sa stea la cuptor aproximativ 1 h pentru fiecare kilogram. Asa ca daca puiul are 2 kg, va sta la cuptor 2 h. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. In ultimele 15 minute se indeparteaza folia de aluminiu, pe ca lichidul sa se evapore si pentru ca puiul sa faca crusta. Se poate servi alaturi de o salata de cruditati. 100 de g de pui in stil indian la cuptor vin la pachet cu: 203 calorii, 26 g proteine, 11 g lipide, 0 carbohidrati. Pofta buna!