Pui cu sos de vin si ciuperci

Pui cu sos de vin si ciuperci
Sunteti in cautare de retete delicioase si rapide? Puiul cu sos de vin si ciuperci este solutia pentru o cina gustoasa.
 
Ingrediente:
 
– 250 grame ciuperci;
– 1 ceapa tocata marunt;
– 1 legatura de patrunjel;
– 3 bucati de piept de pui;
– 3 linguri de ulei de masline;
– sare, piper, cimbru;
– 150 ml vin alb;
– 2 rosii decojite si taiate marunt.
 
Mod de preparare:
 
Se taie piepturile de pui in doua bucati, se spala cu apa rece si se prajesc in ulei de masline, la foc mare, pe ambele parti. Dupa ce incep sa se rumeneasca, se pune capacul si se lasa sa se abureasca la foc mediu pe fiecare fata. Adaugati putina apa daca e nevoie, dupa care condimente (piper, sare, cimbru).
 
Se scoate puiul din tigaie, iar in zeama ramasa se calesc ciupercile la foc mediu, amestecand in continuu timp de cateva minute. Se adauga rosiile decojite, ceapa tocata marunt si vinul, dupa care se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper, cimbru, sau ce alt condiment va place.
 
Se pun peste sos si bucatile de pui si se lasa sa mai fiarba putin, cat sa patrunda sosul in pieptii de pui. La final, se adauga patrunjelul tocat marunt.
 
 
Pofta buna!