Pui cu sos de vin alb si iaurt

Pui cu sos de vin alb si iaurt

Puiul cu sos de vin alb si iaurt merge de minune cu o salata verde si este o mancare delicioasa, care se prepara la cuptor.

Ingrediente:

– 4 bucati de piept de pui, fara piele, taiate jumatati;

– 2-3 linguri ulei de masline;

– o lingurita unt;

– 3 linguri de faina;

– o ceasca de iaurt simplu;

– o ceasca de supa de pui;

– o jumatate de ceasca de vin alb;

– 2 linguri de lamaie rasa;

– sare si piper dupa gust;

– patrunjel pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Puneti intr-un vas la cuptor uleiul de masline, putina apa si lasati bucatile de piept de pui la rumenit.

2. Amestecati intr-un vas pus pe foc uleiul de masline cu o lingurita de unt, faina, supa, iaurtul, vinul, lamaia, sarea si piperul, pana se face un sos. Toarna aceasta combinatie peste puiul din cuptor si mai lasa-l sa se faca vreo jumatate de ora.

3. Adauga niste ciuperci pe langa puiul din cuptor.

4. La sfarsit orneaza cu patrunjel.

Pofta buna!