Puiul cu sos de vin alb si iaurt merge de minune cu o salata verde si este o mancare delicioasa, care se prepara la cuptor. Ingrediente: – 4 bucati de piept de pui, fara piele, taiate jumatati; – 2-3 linguri ulei de masline; – o lingurita unt; – 3 linguri de faina; – o ceasca de iaurt simplu; – o ceasca de supa de pui; – o jumatate de ceasca de vin alb; – 2 linguri de lamaie rasa; – sare si piper dupa gust; – patrunjel pentru ornat. Mod de preparare: 1. Puneti intr-un vas la cuptor uleiul de masline, putina apa si lasati bucatile de piept de pui la rumenit. 2. Amestecati intr-un vas pus pe foc uleiul de masline cu o lingurita de unt, faina, supa, iaurtul, vinul, lamaia, sarea si piperul, pana se face un sos. Toarna aceasta combinatie peste puiul din cuptor si mai lasa-l sa se faca vreo jumatate de ora. 3. Adauga niste ciuperci pe langa puiul din cuptor. 4. La sfarsit orneaza cu patrunjel. Pofta buna!