Puiul cu sos de ardei gras si rosii este o reteta originara din Spania, foarte delicioasa si simplu de preparat. Ingrediente: – 4-5 linguri de ulei de masline; – 3-4 pulpe de pui; – 4 catei de usturoi zdrobiti; – o ceapa taiata fin; – 3 ardei grasi rosii, tocati si ei marunt; – o jumatate de kg de rosii fara pielita, tocate marunt (sunt bune si rosiile la conserva); – cimbru; – sare si piper dupa gust; – patrunjel. Mod de preparare: 1. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie mai inalta. 2. Adaugati usturoiul si ceapa, lasati-le 30 de secunde. 3. Adaugati bucatile de pui, sarate in prealabil si taiate cum va place. 4. Lasati-le sa se rumeneasca 4-5 minute pe fiecare parte. 5. Adaugati ardeii rosii si amestecati bine. 6. Adaugati rosiile cu tot cu suc si cimbrul. 7. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand puiul se face bine. 8. Adaugati sare si piper dupa gust. 9. Ornati cu patrunjel. Pofta buna!