Pui cu rosii si smantana

Pui cu rosii si smantana

Special, in modul de preparare, pentru aceasta mancarica este faptul ca puiul se fierbe in lapte, ceea ce da mancarii un gust senzational. Ingredientele sunt pentru  patru portii.

Ingrediente: patru pulpe de pui, fara piele, 200 de grame de rosii cherry, 200 de grame de smantana, o cana de lapte, o lingura de faina, doi catei de usturori, sare, piper, ulei, o legatura de patrunjel proaspat.

Preparare: pune ulei la incins, intr-o tigaie mai adanca. Pune carnea de pui si las-o sa prinda putina culoare, pe toate partile. Scoate carnea si las-o deoparte. Pune, in uleiul in care s-a prajit carnea, usturoiul maruntit si rosiile cherry intregi. Lasa totul pe foc cinci minute, pana ce rosiile se inmoaie putin. Scoate rosiile pe o farfurie, lasa usturoriul in tigaie si pune din nou carnea de pui. Adauga laptele, acopera si fierbe puiul pana se patrunde bine.

Amesteca smantana cu o lingura rasa de faina si cand puiul este fiert adauga smantana in sosul de lapte. Mai lasa pe foc cateva minute. Amesteca usor. Adauga rosiile cherry si vedeata si gata! Te poti aseza la masa.


Te-ar mai putea interesa puiul cu paste si suc de portocala sau pui cu mango, lime si chilli.