Pui cu portocale

Pui cu portocale

Ingrediente:

600 gr orez fiert
40 gr suc natural de portocale cu pulpa
2 linguri de sos de soia
4 linguri de miere
2 lingurite de ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
2 linguri cu ceapta tocata
o lingura de coaja de portocala
450 gr de piept de pui taiat
50 gr ulei

Mod de preparare:

Puneti orezul intr-o cratita, adaugati sucul de portocale si sosul din soia si amestecati; puneti si mierea si gihmbirul. Intr-o cratita turnati uleiul si puneti pe foc, cand uleiul s-a incins puneti usturoiul, coaja de portocala si ceapa si inabusiti 1 minut. Fiti atenti sa nu se arda!
Adaugati bucatile de pui, lasati pe foc pana cand puiul prinde o culoare alba-aurie; turnati peste pui amestecul cu sucul de portocale si lasati sa fiarba 6 minute; amestecati din cand in cand; apoi puteti servi.

Pofta buna!