Pui cu paste si suc de portocale

Pui cu paste si suc de portocale

Se prepara foarte repede. Ca sa marturisesc sincer este solutia la care apelez cand vreau ceva bun, dar nu am timp sa gatesc. Toate ingredientele se gasesc in casa. Cine nu are in camara un pachet de paste, cine nu are in frigider o bucata de piept de pui?

Desi este foarte simplu de facut reteta este un adevarat regal.

Ingrediente: 350 de grame de paste (farfalle, cel mai bine), 300 de grame de broccoli (sau alta leguma verde, proaspata sau congelata), ulei, un piept de pui fara piele, fara os, doi catei de usturoi, doua lingurite de mustar, sucul de la o portocala, o mana de fulgi de migdale, sare, piper.

Preparare: fierbe pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Fierbe si buchetelele de broccoli (o alta leguma), in apa cu sare. Incinge putin ulei intr-o tigaie de prajit sau un wok. Pune puiul bucatele si prajeste-l, aproximativ 8-10 minute. Adauga usturoiul tocat, la final.

Amesteca mustarul cu sucul de portocala intr-un castron mic, si toarna amestecul peste pui, apoi lasa totul sa fiarba un minut, doua.

Amesteca pastele, broccoli si puiul, cu tot cu sos, plus cateva linguri din apa in care a fiert broccoli, si amesteca usor. Potriveste de sare si piper. Adauga migdale si aseaza-te la masa.

Este savuros!

Te-ar mai putea interesa puiul cu paprika sau puiul cu dulceata de caise.