Pui cu oregano si lamaie

Pui cu oregano si lamaie

Oricat de neindemanatica ai fi la bucatarie, puiul cu oregano si lamaie nu are cum sa nu iti iasa. Se face usor, repede si este foarte gustos.

Ingrediente:

– 3-4 bucati de piept de pui;

– sucul de la o jumatate de lamaie;

– o lingura de oregano uscat;

– 4 catei de usturoi zdrobiti;

– 3 linguri de ulei de masline;

– un sfert de pahar de vin alb sec;

– o legatura de patrunjel tocat;

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Pune intr-o tigaie uleiul de masline si adauga usturoiul. Tine-l vreo 30 de secunde, este important sa nu se arda. Ia tigaia de pe foc si adauga vinul, sucul de lamaie, condimentul de oregano si sarea.

2. Intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline pune bucatile de pui. La fiecare 15 minute stropeste-le cu sosul de mai sus. Lasa-le sa se rumeneasca. Mai adauga oregano si sare, daca ti se pare ca mai este nevoie. De asemenea, pentru efect, pune peste pui felii de lamaie. 

3. La final, dupa ce bucatile de pui se rumenesc bine, orneaza-le cu patrunjel. 

 

Pofta buna!

Citeste si reteta la Pui cu urechi de lemn.