Pentru astazi m-am gandit sa mai condimentam putin meniul si sa-i dam o usoara tenta asiatica cu niste condimente specifice, chiar daca pieptul de pui cu mazare, pare o mancare romaneasca. Asa ca am adaugat, in puiul cu mazare, printre ingrediente obisnuite, putin curry, de fapt madras curry unul dintre cele mai iuti feluri de curry. Pe langa asta am adaugat putina sare afumata, un mod excelent de a inlocui afumaturile si toate grasimile lor. Ca sa faci piept de pui cu mazare, intr-o varianta asiastica ai nevoie de 300 de grame de piept de pui, 400 de grame de mazare fiarta din conserva, un morcov, o ceapa, jumatate de ardei rosu gras, madras curry, sare afumata, piper, boia dulce, putin marar proaspat, doua linguri de ulei vegetal, putina faina, o lingura de pasta de rosii. Incepem cu mazarea. Taiem ceapa, ardeiul si morcovul marunt si le calim in putin ulei, sub capac, pana se inmoaie. Adaugam zeama din conserva de mazare si lasam totul la fiert, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie bine morcovul. Adaugam mazarea, boiaua, pasta de rosii, putina sare afumata si mararul maruntit. O lasam sa dea doua trei clocote apoi o luam de pe foc. Pieptul de pui taiat fasii subtiri, il condimentam cu madras curry, sare afumata si piper. Il dam prin putina faina. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura de ulei in care prajim pieptul de pui, doua- trei minute pe fiecare parte. Servim imediat, impreuna cu mazarea. 100 de g de piept de pui picant cu mazare contine: 123 calorii, 23 g proteine, 3,5 g lipide si 7,1 g carbohidrati. Pofta buna!