E aromata ca o lamiae dar fara acreala caracteristica. Daca o cumparati proaspata (am vazut pe la Metro), sa stiti ca de la ea se foloseste numai tulpina, si de acolo, numai partea interioara care se marunteste bine. Este o planta foarte fibroasa care de cele mai multe ori este folosita in preparate pentru a da aroma si se scoate inainte de servire.
Eu am folosit varianta la borcan(de la Mega Image), conservata cu sare, zahar si acid citric ceea ce mi-a permis sa o pastrez, nu am fost nevoita sa o aleg dupa preparare.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui dezosate si curatate de grasime
- O lingurita de lemongrass
- O lingurita sos de soia
- O lingurita ulei de masline
- O lingura miere
- Sare, piper
- O bagheta frantuzeasca
Amestecam bine condimentele si tavalim puiul prin ele. Intr-o tigaie antiaderenta il lasam sa se prepeleasca 4 minute pe o parte si 4 pe cealalta. Scoatem puiul pe o farurie si in sosul ramas in tigaie, prajim usor cateva feliute din bagheta frantuzeasca.
Un pranz rapid, simplu si cu aroma deosebita!
S-aveti pofta!