Aveti chef de ceva bun, suficient de sofisticat cat sa nu va lase impresia ca mancati ca in alte zile? Incercati puiul cu usturoi, lamaie si stafide, este foarte delicios si se face usor. Ingrediente: – 3-4 linguri de ulei de masline; – 2 catei de usturoi pisati; – 4 bucati de piept de pui; – un sfert de ceasca de suc de lamaie; – o jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa; – 2 morcovi taiati rondele; – 3 cesti de orez brun fiert; – sare si piper dupa gust; – o jumatate de ceasca de stafide; – o legatura de patrunjel. Mod de preparare: 1. Puneti uleiul sa se incinga intr-o tigaie, adaugati usturoiul si caliti-l vreo 30 de secunde. Atentie sa nu se arda. 2. Adaugati bucatile de piept de pui, sarate putin in prealabil. Lasati-le sa se rumeneasca, cateva minute pe fiecare parte. 3. Cand incep sa se rumeneasca, adaugati scul de lamaie si amestecati bine. 4. Acoperiti tigaia cu un capac timp de 20-25 de minute pana cand bucatile de pui se patrund bine. 5. Cand puiul incepe sa se faca, adaugati coaja de lamaie si morcovii si mai lasati 10 minute. 6. Adaugati sare si piper dupa gust. 7. La final, stingeti focul de la aragaz si adaugati in tigaie orezul, stafidele si patrunjelul. Pofta buna!