Puiul cu ghimbir si gutui este o reteta suficient de exotica cu care o sa va impresionati si cei mai pretentiosi musafiri. Ingrediente: – 2 piepti de pui taiati bucati mici; – 2 gutui; – o ceapa tocata rondele; – sucul de la o lamaie; – miere; – 2 linguri pasta de ghimbir (pisati ghimbirul ca pe usturoi); – o jumatate de lingurita de scortisoara; – 50 g unt; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Umpleti o cratita cu apa. Puneti in cratita sucul de la lamaie si putina miere. Taiati gutuile in sferturi si puneti-le in apa din cratita, altfel o sa se innegreasca. Lasati-le sa se fiarba putin, astfel incat sa nu fie nici prea moi, nici prea tari. 2. Puneti intr-o tigaie untul si ceapa taiata rondele. Lasati sa se caleasca putin, dupa care adaugati bucatile de piepti de pui. Adaugati peste combinatia din tigaie scortisoara, sare si piper si lasati-le sa se mai rumeneasca. Dupa ce incep sa se rumeneasca si sunt aproape gata, adaugati o lingurita de miere. 3. Dati la o parte tigaia de pe foc. 4. Scoateti gutuile din apa si taiati-le si pe ele bucati, ideal ar fi sa fie la fel de mari ca bucatile de pui. 5. Intr-o alta tigaie puneti untul si o lingurita de miere, dupa care adaugati cuburile de gutuie. Amestecati 1-2 minute. 6. Adaugati in tigaia cu gutui bucatile de pui cu tot cu sosul format si amestecati. Pofta buna!