Daca ieri ti-am propus o varianta picanta, azi te provoc cu o varianta… dulce. Recomandarea mea este sa folosesti pieot de pui sau de curcan, fara piele si fara oase si o dulceata de caise, mai subtire. Se poate prepara si cu gem de caise, dar si cu gem de afine. In acest ultim caz culoarea este cu totul speciala. Ingrediente: patru bucati de piept de pui, 100 de grame de gem sau dulceata de caise, sare, piper, un pahar mic de vin alb, doua-trei linguri de ulei. Preparare: marunteste caisele din dulceata, apoi amesteca dulceata cu vinul alb. Adauga si putina apa, pana rezulta un sos destul de subtire. Carnea de pui se sareaza si se unge bine cu ulei. Adauga, din belsug, piper proaspat macinat. Pune fiecare bucatica de carne de pui intr-un ambalaj de staniol si unge carnea cu o lingurita-doua din sosul de dulceata. Impacheteaza ermetic bucatica de carne si pune pachetelele in tava, la cuptor, pentru o ora, la foc potrivit. Serveste bucatele de pui impreuna cu o salata verde simpla. Este delicios! Daca combinatia de carne de pui si fructe iti place indearca si puiul umplut cu prune sau puiul cu mere si marar