Timpul necesar pregatirii este de 40 de minute. Ingrediente pentru 4 portii: -50 grame slanina, -4 cepe mici, 2 catei de usturoi, -500 grame ciuperci, -1 pui (1,2 kg), -sare, piper negru, -40 grame unt, -1 frunza de dafin, 1 lingurita cu cimbru, -250 ml de vin rosu, -3 linguri cu smantana, suc de lamaie. Mod de preparare Se taie soriciul de pe slanina, apoi se curata ceapa si se taie in opt bucati pe lungime, dupa care se curata usturoiul si se taie in patru. Se indeparteaza partile maronii ale ciupercilor si li se taie piciorusele. Ciupercile care sunt mai mari se taie in doua, iar cele mici se lasa intregi. Se spala puiul, se curata, se transeaza, se freaca cu sare si piper Se pune unt intr-o tigaie, se lasa la prajit dupa care se adauga slanina, care se va lasa la foc mic pana cand va capata o nuanta usor maronie. Bucatile care raman dupa curatarea si transarea puiului se prajesc in aceeasi tigaie, dupa care se scot si se aseaza pe un platou. Ciupercile se prajesc la foc mare in zeama ramasa, se adauga ceapa si usturoiul, se lasa la prajit dupa care se condimenteaza totu cu sare si piper. Bucatile de slanina si pui se pun din nou in tigaie, deasupra se presara verdeata si se toarna vinul. Se acopera vasul cu un capac si se lasa pe foc timp de 30 de minute. Apoi se scoate carnea. Se adauga smantana peste zeama ramasa, pana cand se obtine o pasta groasa. Se presara suc de lamaie, sare si piper. Dupa care se pun inapoi bucatile de pui si se incalzesc. Valoarea nutritiva O portie are: 640 Kcal, 42 grame proteine, 36 grame grasimi si 26 grame carbohidrati. Pofta buna!