Pui Campion cu Parmezan

Pui Campion cu Parmezan

Ingrediente:

SOSUL DE ROSII:
– 30 grame rosii uscate fara ulei
– 1 cana apa fiarta
– 1 ligura ulei de masline
– 2 cani ardei gras rosu tocat marunt
– 1 cana ceapa tocata
– 2 conserve rosii tocate
– 1 legatura patrunjel tocat
– 2 linguite busuioc
– 1 lingura otet balsamic
– piper
– 2 catei usturoi pisati

PUIUL:
– ¼ cana faina
– ¼ cana parmezan ras
– ¼ lingurita piper negru
– 2 piepti de pui fara piele si fara os, taiati in jumatate
– 1 albus de ou, usor batut spuma
– 1 lingura ulei de masline
– ulei de gatit
– 1 cana branza mozarela rasa
– 3 cani de paste linguini fierte

Mod de preparare:

Pentru a prepara sosul, combinati intr-un vas rosiile uscate si apa, acoperiti si lasati 30 minute pana cand rosiile au devenit moi, apoi scurgeti apa si tocati rosiile. Intr-o tigaie puneti la incins o lingura ulei de masline peste care adaugati rosiile uscate tocate, ardeiul gras si ceapa si caliti timp de 7 minute. Turnati peste conservele de rosii si lasati la fiert timp de 10 minute, tigaia fiind acoperita cu un capac. Luati de pe foc si presarati patrunjelul, busuiocul, otetul, piperul si usturoiul.
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Pentru a prepara puiul, masurati cu atentie faina si amestecati intr-un vas cu parmezanul si piperul. Fiecare bucata de pui se va bate pentru a deveni mai subtiri apoi dati puiul prin albusul de ou si amestecul de faina. Intr-o tigaie incalziti ulei si puneti puiul la prajit pe fiecare parte timp de 5 minute. Bucatile de pui se pun intr-o tava unsa cu ulei, peste care se toarna sosul de rosii. Se presara branza mozarella si se da la cuptor pentru 15 minute. Se serveste peste paste.

Informatii nutritionale:
Portii: 4
Calorii: 559; Grasimi: 15.9 g; Proteine: 46.3 g; Fibre: 6.4 g; Carbohidrati: 58.1 g.

Pofta buna!