Desi nutritionistii ne recomanda tot anul sa mancam salate, vara le cautam aproape natural, caci acum vrem mancaruri usor de pregatit, fara prea multa carne sau sosuri complicate. Si cu cat mai mare e varietatea de salate, cu atat mai mare e placerea. Dupa ce am epuizat clasica salata de rosii cu castraveti, e cazul sa ne apucam de lucruri mai sofisticate, cu satisfactii pe masura. Astazi mergem in Franta, unde Caesar Salad este regina salatelor din sudul tarii. Este delicioasa, tine bine de foame si are acel je ne sais quoi pe care il apreciem toti in farfurie. Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca mancarea are mult mai mult gust cand e mancata cu cineva apropiat pentru care te-ai pregatit cum se cuvine. Prin urmare, pentru o Caesar Salad indestulatoare pentru doua persoane, iti trebuie asa: – 2 salate verzi de marime potrivita – 6 catei de usturoi – 1 galbenus de ou – 3 pestisori ansoa (marinati intr-un borcan) – 2 linguri de mustar (de preferinta frantuzesc, de Dijon) – ¼ cana de parmezan taiat fasii mici si transparente – zeama de la jumatate de lamaie – 1 lingurita sos Worcestershire – 2 linguri de otet, de preferat din vin rosu – sare, piper negru si ulei de masline dupa gust – 1/2 bagheta pentru crutoane Se spala salata cu atentie si se rupe in bucati potrivite. Apoi se rupe si jumatate de bagheta in bucatele mici, se stropeste cu ulei de masline, sare si piper, si se baga la cuptor 20 de minute. Se piseaza usturoiul marunt, apoi se amesteca bine cu piperul si sarea pana devine o pasta compacta. Se freaca pasta obtinuta cu fileurile de ansoa, pana se integreaza si ele. Si faci tot asa, adaugand pe rand mustarul, parmezanul, galbenusul. Se amesteca dressingul asta cu salata, si se pun deasupra crutoanele si parmezanul. Voila. Mare minune daca dupa un astfel de mancare nu incepi sa vorbesti frantuzeste.