Prajiturica cu ciocolata

Prajiturica cu ciocolata

Ceva atat de bun, si cu atat de putine calorii nu se poate numi decat "prajiturica". Ca sa o pregatesti nu este nevoie sa fi expert bucatar. Se face usor, si fara probleme de genul "iese sau nu iese".

Ingrediente: 150 de grame de ciocolata (cu 75-80% cacao), 50 de grame de unt, 4 oua, doua linguri cu zahar brun, doua linguri de faina, cateva bucatele de coaja de portocala zaharisit, coaja de portocala proaspat rasa.

Preparare:  Ciocolata se rupe in bucat si se topeste. Adauga in ciocolata topita untul si amesteca. Lasa crema sa se racoreasca. Bate ouale cu zaharul, folosind un mixer, foarte bine, pana isi dubleaza volumul. Adauga faina in ploaie si coaja de portocala. Adauga crema de ciocolata (la temperatura camerei) in crema de oua si amesteca usor.

Imparte compozitia in patru vase individuale, unse cu putin unt si tapetate cu faina (sau cu hartie de copt, sau in vase de silicon) si coace prajitua intre 10 si 15 minute in cuptorul incalzit bine, la foc moale. Cand s-a racit decoreaza-o cu bucatele de coaja de portocala zaharisita si savureaza-o fara sa-ti faci griji pentru silueta!

Daca esti in cautarea unor retete de dulciuri cu putine calorii, incearca prajitura cu morcovi sau briosele cu coacaze.