Ne gandim sa incepem finalul de saptamana cu ceva dulce. Si ne-am gandit la prajiturele cu unt de arahide. Puls ca o sa gasiti si o utilitate foarte buna pentru untul de arahide. Prajiturele sunt absolut delicioase, se fac foarte usor si sunt delicioase. Nu in ultimul rand sunt cea mai buna solutie pentru micul dejun de sambata dimineata, langa un pahar cu lapte, asa ca te sfatuim sa faci din prima o portie dubla!. Ingredientele pentru prajiturelele cu unt de arahide sunt: doua oua, 250 de grame de unt, patru lingurite pline cu unt de arahide, 125 de grame de zahar tos, 125 de grame de zahar brun, 350 de grame de faina, jumatate de lingurita rasa praf de copt, jumatate de lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar, 100 de grame de fulgi migdale fulgi (dar merge si fara), putina zeama de lamaie. Praful de copt si bicarbonatul, se sting cu putina zeama de lamaie. Toate ingredientele se amesteca pana rezulta o compozitie vascoasa si lipicioasa. Am pus hartie de copt intr-o tava. Intre timp cuptorul trebuie incalzit bine. Pune in tava floricele de aluat de marimea unei monede de 50 de bani, cu posh-ul. Presara deasupra putin zahar brun si cativa fulgi de migdale. Atentie, lasati distanta intre prajituri, pentru ca vor creste si se vor extinde. Le-am dat la cuptor la foc mediu. Marginea lor devine usor aurie cand sunt gata. Fursecurile nu trebuie coapte pana se intaresc. Ele trebuie sa fie inca moi cand le scoateti din cuptor. Dupa ce se racesc vor deveni crocante si se vor topi in gura ca niste biscuiti. 100 g de prajiturele cu unt de arahide contin: 436 calorii, 12,6 g proteine, 23, 5 g lipide, 21 g carbohidrati. Pofta buna!