Prajitura fara grasimi

Prajitura fara grasimi

Prajiturile sunt pasiunea mea. Dar majoritatea retetelor la care poftesc cu ori cu prea mult zahar sau prea multe grasimi. Ei bine, exista si variante mai sanatoase si mai potrivite unei diete.


Brownies cu putine grasimi
 
 
Timp de preparare: 55 minute
12 portii
191 calorii/portie
 
Ingrediente:
85 g ciocolata neagra (70% cacao), taiata in bucatele mici
85 g faina
25 g cacao
Un varf de lingurita bicarbonat
100 g zahar brun
50 g zahar muscovado
O jumatate de lingurita de cagea solubila
1 lingurita vnilie
2 lapte batut
1 ou
100 g iaurt
 
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o cratita de marime medie, pune apa atat cat sa fie pe o treime plina. Pune-o la fiert, iar dupa ce fierbe, ia cratita de pe foc. Pune ciocolata intr-un bol ce incape in oala, dar fara sa atinga apa. Lasa ciocolata sa se topeasca pentru cateva minute, amestecand ocazional. Ia bolul apoi de deasupra cratitei si lasa ciocolata sa se raceasca.
Intre timp unge o tava patrata cu latura de 19 centimetri si adancimea de 5 centimetri.
Combina faina cu cacaua si bicarbonatul.
Separat, pune cele doua tipuri de zahar, cafea, vanilia si laptele batut peste ciocolata racita si amesteca cu o lingura de lemn. Adauga si o lingura de apa calda daca e nevoie.
Bate oul si amesteca-l apoi cu iaurtul pana ce obtii o textura pufoasa si lucioasa. 
Amesteca usor cele 3 compozitii, ciocolata, oul si faina, cu ajutorul unei spatule.
Pune compozitia in tava si pune la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, cand vei infige scobitoarea, din aluat ar trebui sa tasneasca o compozitie moale. Este timpul sa opresti focul pentru ca altfel va deveni prea uscata.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava, iar apoi tai-o in 12 portii.