Am facut bineinteles unele modificari si acum mi se pare ca este si mai buna. In primul rand ingredientele din reteta originala sunt insuficiente pentru un blat destul de gros. Dupa cum vedeti in imagini eu am facut-o intr-o tava mica de 20/ 20 de cm pentru ca grosimea blatului sa fie de vre-o 4-5 cm. daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare va recomand sa dublati cantitatile. Ingrediente: pentru blat 4 albusuri de ou (de marime medie) 200 gr. de zahar (250 daca ouale au fost mari) 200 gr de fulgi de nuca de cocos pentru crema de vanilie 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie instant 200 ml frisca lichida pentru crema de ciocolata 1 ciocolata amaruie 1 lingurita cafea ness 50 gr. margarina sau unt 3-4 linguri de lapte sau frisca lichida 1 lingura cacao 2 linguri de zahar ciocolata pentru ras deasupra Albusurile de ou la temperatura camerei (este indicat sa le separati de galbenuse cu o zi inainte si sa le scoateti afara din frigider cu vre-o 2 ore sau chiar mai mult inainte de a le bate) se bat impreuna cu zaharul si un plic de zahar vanilat. Este gata atunci cand puteti intoarce oala deasupra capului si nu va treziti cu spuma in par. ๐ Treptat, incorporam fulgii de cocos in spuma de albus, amestecand usor de jos in sus. Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute. este gata cand nu mai tremura ca o gelatina cand o scuturati putin. Dupa cum vedeti in imagini eu am tinut in cuptor blatul un minut prea mult. Dar e ok. Nu trebuie insa, sa se rumeneasca mai mult de atat. Il punem la racit. Intre timp pregatim crema de ciocolata, care seamana foarte bine cu o glazura delicioasa. Adica punem toate ingredientele pe bain marin si amestecam cu telul pana se omogenizeaza si se ingroasa. O punem si pe ea la racit. Crema este extrem de usor de realizat. Batem frisca si apoi introducem treptat praful de budinca instant, pana se ingroasa compozitia. Peste blatul de cocos se intinde intai crema de ciocolata, apoi cea de vanilie. Se rade ciocolata deasupra. Se mananca aproape instantaneu. Daca nu, se pastreaza obligatoriu in frigider. 100 de g de prajitura de cocos cu crema de vanilie contine: 367 calorii, 4,5 g proteine, 15,5 g lipide, 23 g carbohidrati. Pofta buna! Tips: Crema de vanilie se poate inlocui cu orice fel de aroma doriti, schimband aroma prafului de budinca.