Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Sa nu lasam sa treaca sezonul visinelor si sa preparam o delicioasa prajitura cu visine. Este o reteta simpla, care ne ia foarte putin timp pentru preparare.

Ingrediente:

– 3 cani faina alba;
– 4 oua;
– 2 cani zahar (preferabil brun);
– 1 cana lapte;
– 1 jumatate cana ulei;
– 1 praf de copt mare;
– 1 lingurita sare;
– 1 farfurie adanca plina cu visine fara samburi.

Mod de preparare:

Intr-un bol batem bine ouale cu sarea si zaharul pana se topesc, dupa care adaugam uleiul si laptele. Le putem amesteca usor cu mixerul. Adaugam treptat faina si praful de copt.

Ungem o tava cu putin unt, o tapetam cu faina, turnam compozitia in tava si presaram visinele, scurse bine de apa. Bagam tava la cuptor si o lasam cam 35-40 de minute, dupa care o incercam cu o scobitoare daca s-a copt.

Cam asta este tot. Nu va grabiti sa o taiati inainte sa se raceasca. Daca o vreti mai dulce, presarati deasupra niste zahar vanilat.

Reteta am gasit-o in cartea Franke’s Treats.