Prajitura cu mure este un desert desavarsit. Secretul esential este ca murele congelate, sa fie dezghetate incet, in cateva ore, in frigider. Pentru blat ai nevoie de: 300 de grame de faina, un plic de praf de copt, 140 de grame de unt rece, 100 de grame de zahar pudra, 75 de mililitri de lapte batut sau doua linguri de iaurt si un ou. Pentru crema iti trebuie: 300 de grame de mure, trei linguri de zahar pudra, 250 de grame de crema de branza, plus o lingurita de zahar pudra, pentru decor. Pentru prepararea blatului amesteca faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Adauga untul taiat in bucatele si amesteca totul, cu mana, pana rezulta un amestec nisipos. Adauga zaharul si amesteca din nou. Adauga oul intreg si laptele batut. Se formeaza un aluat moale si relativ lipicios. Aluatul trebuie putin framantat pe o suprafata pudrata cu faina, apoi intinde-l intr-o tava cu diametrul de 18 centimetri, unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul trebuie copt jumatate de ora, maxim 45 de minute pana cand se rumeneste frumos. Lasa blatul sa se raceasca. Crema o faci amestecand branza cu zaharul, pana devine spumoasa. Daca crema de branza este prea densa adauga o lingura de smantana sau un strop de lapte. Striveste usor, cu furculita jumatate din cantitatea de mure. Cand s-a racit taie blatul in doua. Intinde murele strivite, apoi acopera-le cu crema de branza. Pune restul de mure si indeasa-le in crema de branza. Aseaza al doilea blat si pudreaza-l cu zahar. Gata! Lasa prajitura cu mure la rece o ora inainte sa o servesti. Astept cometarii. Neaparat!