Porumbul este consumat peste tot in lume, fie sub forma de malai, ca atare sau sub forma de popcorn, fiind bogat in nutrienti si aducand multe beneficii sanatatii. Are foarte multe fibre, o cupa de boabe avand cam 19% din necesarul zilnic al unei persoane. Porumbul contine amidon si vitamina B1, in 100 de grame de porumb fiind 24% din necesarul zilnic si 30% din necesarul zilnic de vitamina B5. In 100 de grame de faina de malai, fiarta sunt aproximativ 100 de calorii. Variatiile de calorii in plus, mai ales sunt urmarea adausurilor: branza, oua si altele. Beta-criptoxantina, un carotenoid cu proprietati antioxidante puternice, care se gaseste si in portocale, papaya, ardei grasi sau mandarine, este in cantitati mult mai mari in porumb. Porumbul contine si luteina, dar si vitamina C si E. Consumat constant previne dementa, diabetul, hipertensiunea si cancerul si ajuta la scaderea colesterolului, protejand fata de bolile cardiace, diabet si hipertensiune. In ceea ce priveste mineralele, porumbul, indiferent de felul in care este consumat aduce cantitati importante de fier, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, cupru si mangan. Pentru unii oameni, porumbul este doar o "materie prima" sin care s eface tortilla, burritos si mamaliga. In fapt porumbul este o gustare excelenta pentru vara. Cele mai multe beneficii vin din continutul mare de antioxidanti, unii dintre ei unici. Porumbul este ideal in dieta diabeticilor, pentru ca sustine un nivel redus al glicemiei. Cum il mancam? Fiert su putina sare si condimente este ideal. Este foarte bun si copt pe gratar. Din boabe de porump poti face garnituri la carne sau peste, Asdauga putina grasime si condimente. Pune boabe de prorumb (conservat in apa sau vid, care este practic prerfect pentru mancare) in salate si combina-l cu alte legume, scrie whfoods.org. Mananca porumb!