Sunt atatea metode de facut porumb copt ca in copilarie, de nici nu stii care e cea mai buna. Am vazut stiuleti pusi pe gratar si amenintati cu foehnul pana la coacere, am asistat la aruncarea porumbilor in carbuni, acoperiti doar de haina lor verde si i-am vazut si lasati la voia intamplarii pe gratar. Nu stiu voi cum ii faceti, dar eu m-am documentat si am aflat care sunt etapele de coacere. Cand te apuci de copt porumb conteaza tehnica. Este, intr-adevar, un lucru foarte simplu, dar cu putina lipsa de atentie, risti sa te trezesti cu un porumb carbonizat. Pentru inceput trebuie sa stii sa alegi porumbul, ca sa obtii la final delicatesa care ti-a inseninat copilaria. Fie ca ii iei din piata sau esti norocosul care ii culege direct de pe camp, ai grija sa alegi stiuletele cum trebuie. Un stiulete bun pentru copt are boabe care, apasate, scot un lichid laptos. Acum ca ai ales porumbul de sacrificiu, trebuie sa te gandesti cum il pregatesti. In dulcele stil clasic, stiuletii se pot arunca in jar sau pe gratar. La fel de bine le sta si infasurati intr-o folie de aluminiu si bagati in cuptor sau intr-o tigaie. Dupa pofta inimii si a papilelor degustatorului. Personal prefer porumbul copt the old fashion way, la jar – pentru crusta pe care o capata si aroma usoara de ars pe care o poarta cu el. In cazul in care ai ales sa coci porumbul in hainuta lui verde, direct in jar sau pe gratar, trebuie sa il pregatesti putin inainte. Inmoaie porumbul in apa timp de un sfert de ora. Usuca-l bine apoi si pune-l pe gratar sau in jar. Intoarce-l la fiecare 10 minute pana ce frunzele devin maro. Scapa de frunze si ai obtinut o minune de porumb copt. Nu-i mai lipseste decat un praf de sare si putin unt si ai regasit gustul copilariei petrecute la tara. Daca vrei sa expui porumbul asa cum l-a facut natura, cu boabele-i galbene direct pe gratar, ai grija sa il ungi inainte cu un amestec din ulei de masline si putin unt. Adauga si un praf de sare imprietenit cu putin piper si arunca-l pe gratar. Nu il tine mai mult de un sfert de ora, altfel risti sa il carbonizezi. Nu-i asa ca ti-am facut pofta acum de porumb copt ca in copilarie?