Portiile mici si dese cheia marilor succese

Portiile mici si dese cheia marilor succese

Am crescut cu refrenul asta in urechi : “portiile mici si dese, cheia marilor succese”.Cand mi-a spus si nutritionistul ca asta este unul din secretele slabirii, n-am mai iesit din cuvantul ei. 

Mesele neregulate baga frica in organism, care incepe sa acumuleze hulpav tot ce poate atunci cand simte ca primeste mancare. Daca il obisnuiesti cu mese regulate functioneaza precum cainele lui Pavlov pe automatisme.

Cu alte cuvinte, nu conteaza CE mananci ci CAT. Prin programarea meselor accelerezi rata metabolismului si implicit organismul arde mai multe calorii.

Trebuie sa respecti totusi trei reguli de baza. Si anume: sa mananci dimineata niste fulgi de ovaz, la cel mult o ora dupa ce te-ai trezit, apoi sa mananci din trei in trei ore si sa te opresti din mancat cu trei ore inainte sa mergi la somn.

Daca tragi linie si aduni, alegi o cura de slabire eficienta compusa din trei mese si 2 gustari pe zi, udate din plin cu apa. Poti manca fara probleme salata de cruditati, portocale, nu mere ca se pare ca ingrasa, dovleac la cuptor si chiar si ceai rosu.

Insa ai grija la modul in care alegi alimentele si cum controlezi marimea portiilor. In plus, vei fi asa de ocupata incat nu vei mai avea timp sa rontai din plictiseala.

Creatorul dietei sustine ca regimul schimba metabolismul si permite pierderea unui kilogram pe saptamana.