Placinta cu crema de ciocolata

Placinta cu crema de ciocolata

Ingrediente pentru 6 placinte:
-200 grame faina alba, 1 praf de sare,
-50 grame unt, 4 linguri cu iaurt. 

Pentru umplutura:
-500 ml lapte,
-100 grame ciocolata cu lapte,
-1 ou, 40 grame amidon alimentar,
-1 lingura cu zahar,
-6 lingurite cu gem de zmeura. 

Plus:
-grasime pentru ungerea formelor de placinta,
-hartie de copt sau folie de aluminiu si fasole uscata,
-frisca, zmeura si frunze de menta pentru decor.

Mod de preparare
Se framanta un aluat din faina, sare, untul taiat in bucati si iaurtul, se imparte in 6 si se apasa cu mana in cate o forma mica, lasandu-se o margine. Se introduce in frigider, unde de altfel se lasa pret de 30 de minute. Foaiea se poate aseza si intr-o tava clasica, rotunda. Este mai bine in vase individuale pentru ca in final crema este destul de moale. ceea ce face ceva mai dificil taiatul in portii.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se tapeteaza aluatul cu hartie de copt dupa care se baga in cuptorul fierbinte pentru 10 minute. Aluatul trebuie intepat cu furculita ca sa nu se umfle.

Se pastreaza 3 linguri cu lapte, iar restul se da in clocot impreuna cu bucatile de ciocolata (rupta in bucati), se amesteca continuu, dupa care se ia de pe foc. Se amesteca bine galbenusul cu amidonul alimentar, zaharul si laptele pastrat. Laptele cu ciocolata se adauga in crema de galbenus, incet, amestecand permanent. Compozitia finala, semilichida se pune pe foc. Amesteca pana ce se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca crema de ciocolata. Se amesteca albusul batut spuma si se inglobeaza in crema. Umplutura sa lasa sa se racoreasca complet. cand este perfect rece se umplu gaoacele de aluat, coapte si racite. Unge inainte fiecare gaoace de aluat cu gem apoi umple cu crema de ciocolata. Se decoreaza cu frisca, frunze de menta si zmeura.

Valoarea nutritiva
O portie are: 460 Kcal, 10 grame proteine, 19 grame grasimi si 62 grame carbohidrati.

Pofta buna!