Ca tot e sezonul afinelor, ne-am gandit sa va recomandam o placinta cu afine. Aluatul: – o jumatate de pachet de unt sau margarina sau 4 linguri de ulei; – 1 lingurita sare; – 2 cani faina. Umplutura: – o jumatate de kg de afine; – o cana de de zahar; – zeama de la o jumatate de lamaie; – putina scortisoara. Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca untul cu sarea si faina, pana se face un aluat. Adaugati din cand in cand putina apa calda ca sa nu se sfarame. Puneti-l deoparte pana terminati cu umplutura si incalziti bine cuptorul. In timp ce aluatul este lasat acoperit cu un servet , intr-un alt vas amestecati zaharul, scortisoara, un varf de cutit de sare si zeama de lamaie pana cand se face o pasta, dupa care adaugati afinele spalate. Puneti-le pe foc 2-3 minute. Dupa vreo 20 de minute, faceti doua foi din aluat intinse bine, pe una puneti umplutura, iar cu cealalta o acoperiti. Bagati placinta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca bine. Se serveste rece. Pofta buna!