Placinta bavareza cu ciocolata

Placinta bavareza cu ciocolata

Placinta bavareza cu ciocolata se face foarte usor si este delicioasa.

Ingrediente:

– 1 plic cu gelatina (fara arome);

– o jumatate de cana cu apa rece;

– un sfert de cana cu zahar brun;

– un sfert de cana de cacao;

– 1 cana cu lapte praf;

– 1 lingurita cu ulei vegetal;

– 1 lingurita cu extract de vanilie;

– 3 albusuri de ou,

– 1 lingura cu sirop de artar;

– 3 cuburi de ciocolata topita;

– o foaie de placinta (din graham sau de care aveti).

Mod de preparare:

Prima data se toarna apa rece intr-un vas, iar peste aceasta se adauga gelatina, lasati-o un minut asa. Intr-o tigaie adaugati: zaharul, cacaoa, laptele si uleiul. Vasul se lasa la foc mare. Amestecati bine din cand in cand.

Apoi, dupa  ce s-a format pasta, luati vasul de pe foc. Adaugati peste aceasta extractul de vanilie si amestecul din tigaie. Peste acestea adaugati gelatina si amestecati bine de tot, pana cand gelatina se dizolva. Apoi, se baga la in frigider.

Albusurile de ou se bat (la tempertura camerei), impreuna cu siropul de artar, cu un mixer, la viteza medie. Apoi, adaugati ciocolata topita. Dupa aceea, luati amestecul cu o lingura si intindeti-l peste foaia de placinta. Se acopera si se lasa sa se raceasca. Ornati cu fructe de padure, frisca sau cu ce va place.

O portie are: 251 calorii; 4 grame grasimi; 41 grame carbohidrati; 6 grame proteine; 126 mg sodiu; 1 mg colesterol; 1 gram fibre.

Pofta buna!

P.S. Poza este orientativa.