Pizza reprezinta un sortiment de mancare preferat de majoritatea dintre noi. De fapt, nu am auzit pe nimeni caruia sa nu-i placa pizza. Marea sa problema este ca ingrasa. Fiind bogata in carbohidrati reprezinta o sursa importanta de calorii ce se vor transforma in grasime, periclitandu-ne silueta. Vestea buna este ca exista o pizza ce contine numai 250 de calorii pe portie, este la fel de delicioasa si iti ofera tot atata satisfactie ca atunci cand mananci o pizza obisnuita facuta la cuptor cu lemne. Secretul consta in blatul din faina integrala si in faptul ca se inlocuieste baconul italian clasic cu pancetta, o specialitate de porc, preparata foarte simplu si neafumata la rece, lucru care o face putin mai sanatoasa. Pizza cu mozzarella si rosii Ingrediente: Blat: 250 g faina integrala 1 jumatate de cub de drojdie 200 ml apa calduta Un varf de cutit de sare O jumatate de lingurita de zahar Topping: 2 linguri de malai 250 g rosii prunisoare taiate felii subtiri Frunze de usturoi tocate marunt 120 g mozzarella razuita 250 g pancetta Cateva frunze de busuioc tocate marunt Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru blat, se framanta, iar apoi aluatul se lasa la crescut aprximativ o ora. Apoi se imparte in 2 parti egale, se intinde fiecare parte cu sucitorul pe blatul de lucru, se presara cu malai si se aseaza topingul deasupra. Pizza se pune la cuptor pentru 10 minute, la o temperatura de 300 grade Celsius.