Pizza nu ar trebui sa aiba o reputatie atat de proasta, cand vine vorba de silueta. Nu atata vreme cat o mancam cu masura si cat o pregatim noi insine cu ingredientele pe care le dorim noi. De fapt, cheia succesului oricarei diete este „masura“ asa o putem aplica si in acest caz. Acesta este motivul pentru care am facut pizza cu porumb. Pentru acest deliciu avem nevoie de 500 de grame de faina 00, 325 ml apa calduta, doua linguri de ulei de masline, o jumatate de lingura rasa de zahar si tot atata sare, sapre grame de drojdie uscata si inca o mana de faina pentru blatul de lucru, putina sunca, doar pentru gust, vreo doua mingiute de mozzarela, pasta de rosii, porumb dulce fiert (din conserva), oregano, sare si piper dupa gust. Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si am adaugat si zaharul. Faina, am cernut-o impreuna cu sarea. Am adaugat drojdia si apa in mijloc si am amestecat cu mana, din interior spre margini (intr-un vas) pana ce aluatul a incepurt sa se lege. L-am turnat pe blatul de lucru pudrat cu faina si l-am framantat sanatos. L-am impartit in doua, pentru doua pizza. Am lasat aluatul sa dospeasca vreo ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Am intins aluatul cu mana, de forma tavii. L-am uns cu putina pasta de rosii (am folosit un bulion de rosii mai scazut, facut in casa) Am pus deasupra niste bucati de mozzarella. Putina sunca si porumb. Dupa preferinte se pot adauga si alte ingrediente cum ar fi ciupercile sau maslinele. Am lasat pizza cu porumb, in cuptorul incins vreo 15 minute la foc mediu (pot fi si 20 de minute, in functie de cuptor). La final, marginile de aluat se vor desprinde de tava si se vor rumeni putin. 100 de g de pizza cu porumb contine: 225 calorii, 5,2 g lipide, 3,2 g proteine si 20 g carbohidrati.