Am mai vorbit despre combinatiile care aparent par ciudate si care in fapt sunt exceptionale experiente. Pizza cu nectarine este o alta dovada. Am si argumente. Fructele in general, dar piersicile, nectarinele si caisele in special, se asociaza foarte bine cu branzeturile. Se completeaza perfect, se pun in valoare, ca orice relatie intre extreme. Ca sa faci pizza cu nectarine ai nevoie, pentru blat de 500 de grame de faina, o lingurita de sare, 300 de mililitri de apa calduta, doua lingurita de zahar, doua lingurita de drojdie uscata, o lingura cu ulei de masline. Pentru topping ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, trei linguri cu parmezan ras, doua-trei mingi de mozzarella sau felii de branza de capra, doua-trei nectarine, cateva frunze de busuioc proaspat si patru-cinci linguri de otet balsamic de foarte buna calitate. Aluatul se face foarte simplu. Amesteca zaharul cu drojdia si putina apa pana cand totul devine o pasta. Adauga maiaua (drojdia preparata) in faina, adauga sarea si treptat apa calduta si amesteca. Pune la final uleiul si framanta aluatul putin. Lasa-l apoi intr-un loc caldut circa 30 de minute sa creasca. Pregateste o tava pentru copt, unge tava cu putin ulei si intinde aluatul cu mana sau cu un sucitor. Stropeste aluatul cu ulei, pune feliile de branza si necatrinele taiate in felii la fel de groase ca si branza (de grosimea unui deget este foarte bine) si presara uniform, deasupra parmezan ras. Coace pizza cu nectarine, in cuptorul incins, circa 20 de minute la foc potrivit. Pune otetul basamic intr-un vas mic si pune-l pe foc. Lasa-l sa clocoteasca pana se ingroasa ca un sirop. Dureaza putin pentru ca este cantiate mica, practic in doua minute-trei este gata. Otetul isi pierde taria, dar isi pastreaza aroma. Cand pizza cu nectarine este coapta stropeste-o cu otetul preparat pe foc si imprastiecateva frunze de busuioc deasupra. Pizza cu nectarine este perfecta calduta, nici rece, nici fierbinte. Din ingrediente rezulta circa 10-12 portii, fiecare avand circa 150-200 de calorii.